Copenhagen Photofestival

Såvel verdens fotografiske elite som enhver fotoentusiast vil vende blikket og kameraerne mod København, når Copenhagen Photo Festival for første gang indtager Københavns gader og gallerier til maj. Festivalen skal være med til at markere Danmarks position i fotografiets verden med et ambitiøst og internationalt program, der garanterer at udfolde fotografiets mange facetter. Hovedudstillingen Day & Night giver alle, der færdes i det københavnske byrum noget at stoppe op og tænke over alle døgnets 24 timer. Copenhagen Photo Festival – All over Town

Når Copenhagen Photo Festival indtager København til maj, er det med ønsket og ambitionen om at vise københavnerne og resten af verden, hvilken altafgørende rolle fotografiet spiller i vores hverdag og i vores mediebillede og hvilke talentfulde fotografer der findes i såvel Danmark som udlandet. Festivalen giver mulighed for at blive opmærksom på de fotografiske udtryk, der møder os i alle hverdagens rum – såvel offentlige som private – og med en palet af kunst-, mode-, dokumentarfotografi har man en helt unik mulighed for at zoome helt ind på fotografiet og dets status anno 2010.

Copenhagen Photo Festival bliver således en platform for udforskning af fotografiet igennem blandt andet nyproducerede værker, teoretisk debat og praktiske udfoldelser. Festivalen spreder sig over hele København med mere end 10 fotoudstillinger på gallerier som Galleri Bo Bjerggaard, V1 Gallery, Galerie Mikael Andersen, Peter Lav Gallery og Martin Asbæk Gallery – her kan man opleve cremen af dansk og international fotokunst med navne som Eve Sussman (UK), Peter Funch (DK) og Sabine Dehnel (DE). Ligeledes bidrager Danmarks store kulturinstitutioner såsom Det Nationale Fotomuseum, Statens Museum for Kunst, Fotografisk Center og Cinemateket med udstillinger, der alle sætter fotografiet i scene på forskellige måder.

Ud over et indblik i det allermest aktuelle samtidskunstfotografi, kan man besøge Kødbyen, hvor der vil være et sandt mekka af fotografer inden for alle fotografiets genrer – det være sig alt fra modefotografi over kunst- og pressefotos.

Læs mere på www.copenhagenphotofestival.dk

This entry was posted in Kommende begivenheder., Kunst and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.