Erhvervsportræt

Dagens opgave gik ud på at lave et erhvervsportræt til Liv, som hun kunne bruge til hendes cv.

Billedet er lavet med naturligt- og flash lys via en reflektor

Posted in Fotoblog, Fototeknik, Lyssætning | Kommentarer lukket til Erhvervsportræt

Pinsekarneval i København

 

Karnevallet i København blev stiftet i 1981 af John Little, og første pinsekarneval blev afholdt i 1982.

Det er ligeligt fordelt fra hele verden, hvor deltagerne i paraden kommer fra. Typisk er det folk, der uddanner sig eller har fået job i København som opsøger grupperne (i sambamiljøet) for at få et netværk i København. Ligeledes gæster grupper fra udlandet også karnevallet i pinsen, ligesom vores sambagrupper også rejser rundt til udenlandske karnevals og sætter Danmark på verdenskortet.

I 2018 var der ca. 600 artister i paraden, som nok er det mindste antal nogensinde. Men Karnevallet er ved at blive genetableret med et nyt team, så det med tiden kan vokse sig meget større igen.

MG_0300_LowRes

 

Se flere af mine billeder fra karnevallet her…

Posted in Fotoblog, Set og sket | Kommentarer lukket til Pinsekarneval i København

Rundt på Vognserup Gods

Vognserup er en gammel landsbyhovedgård, som nævnes første gang i 1382, men der er kendt beboelse tilbage fra ældre bronzealder (1.800-1.000 f.Kr.).

Læs mere om Vognserup Gods på deres hjemmeside. Klik her…

Se flere billeder her…

Posted in Fotoblog, Set og sket | Kommentarer lukket til Rundt på Vognserup Gods

Det lille røgehus

Det lille røgehus

Det lille gule hus med tegltag er et minde om åleeventyret i Hov Vig. Det blev brugt til at røge ålene. På grund af brandfare var taget af tegl, mens ”Ålekongens Slot” på den anden side af vejen var stråtækt med tagrør fra vigen.

Bådhuset

Flere billeder fra Hov Vig Fugle og vildtreservat

Posted in Fotoblog, Fototure | Kommentarer lukket til Det lille røgehus

Ulkerup Sjælene

Ulkerup-Sjælene er ni kutteklædte figurer der står ved Ulkerup Landsbyen midt i Ulkerup Skov i Odsherred. Figurerne forestiller Ulkerupfolket, som blev fordrevet fra Ulkerup Landsbyen i Ulkerup Skov. I september 2010 gav Miljøministeriet og Skov- og Naturstyrelsen tilladelse til at samlingen af figurer blev stillet op, de blev fremvist til offentligheden den 4. juni 2011, hvor mange borgere var mødt op for at se dem. Tilladelse er givet til og med 2017, hvor Odsherred Kommune, igen skal søge om en forlængelse af den nuværende tilladelse.

Figurere er lavet af Per Pandrup og formgivet af Keramisk Formgiver Martin Nybo Jensen, de første syv figurer er placeret i en rundkreds, mens de to sidste figur står et stykke væk ved siden af hinanden, de blev som de sidste opstillet den 13. januar 2012.

På figurerne har Per Pandrup lavet er nogle identifikation på hver enkelt figur, som er taget for den religiøse verden og for mytologien, Hjertet er kærlighed, korset er tro, ankeret er håb, Yggdrasil er livets træ, tyren er et tegn for Homo sapiens, fleur-de-lis repræsenterer naturen, ildhjulet er Solen, spiralen er tegn for Universet, og den sidste er et symbol for håndværk, en skyttel til en væv.

Ifølge legenden kan man hører Ulkerup-sjælene hviske sammen, når man passerer dem i tusmørke, det siges at figurerne bliver levede, så de kan besøge deres tidligere hjem i skoven.

Kilde: Wikipedia

Posted in Fotoblog, Kunst | Kommentarer lukket til Ulkerup Sjælene