Fototur til Toftholm Gods med Slagskygger.dk

mg_7093_r_wSøndag d. 15. april 2012 drog en lille flok fotografer fra fotoklubben slagskygger.dk på fototur til Toftholm Gods og det omkringliggende skovområde.

Vejret artede sig på bedste vis. Lidt regn faldt da vi ankom til gårdspladsen på godset. Kaffe, jägermeister og Gammel Dansk blev hevet frem, imens vi indtog de læskende dråber klarede det gradvis op og vi kunne starte turen i let overskyet vejr. Sådan artede vejret sig i de ca. 3 timer turen varede.

mg_7167_r_w Toftholm Gods ligger i Mørkøv Sogn, Holbæk Kommune. Den kaldes indtil 1871 også ofte for Mørkegård. Torben Bille havde i 1465 11 gårde i Mørkøv. På skiftet efter ham 1492 fik hans enke Else Aagesdatter udlagt bl.a. Mørkøv.

Toftholm er anlagt på et rummeligt voldsted. Både hovedbygning og ladebygningerne er omgivet af vand på de tre sider. Hovedbygningen er opført 1865-1870 med tre fløje i et stokværk. En tilbygning,, annekshuset, er opført 1915 (arkitekt. Alfred Brandt).

Se alle billederne fra turen her:

This entry was posted in Fotoblog, Fototure and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.