Fototur til Ribe

Lørdag d. 20. juni 2009 var dagen hvor undertegnede sammen med 3 gutter fra fotokubben slagskygger.dk drog på fototur til Ribe.

De tre omtalte gutter var Sven (aka Slagtersven), Jens Erik og Peter Højgaard.

Kl. 07:00 blev jeg samlet op og turen gik via Jyderup og slagelse mod broen. Allerede efter en lille kilometers kørsel var tonen lagt an til en rigtig herretur.

Første stop inden Ribe var hos Sven bror Kaj i Vejen. Her diskede Kaj og hans hustru Mary op med kaffe og morgenbrød. Tilstede var også Kajs søn og 2 medlemmer af Vejen fotoklub. Til trods for at vi var fremmede for hinanden blev stemningen hurtig venskabelig og det virkede som om vi på det nærmeste havde kendt hinanden i evigheder.

Efter morgenbordet gik turen til Ribe.

Ribes historie går helt tilbage til vikingetiden, hvor byen i begyndelsen af 700-talletopstod som en handelsplads ved vandetog et oplagt sted for togter til søs.

Handelspladsen tiltrak håndværkere fra ind- og udland, og Ribe fik snart en handelsmæssig betydelig rolle.

Vikingernes Ribe blev så betydningsfuld, at den danske konge gav munken ansgar lov til at bygge en kirke på sydsiden af åen.

Middelalderbyen voksede på sydsiden af åen. Domkirken blev rejst i sin nuværende skikkelse i anden halvdel af 1100-tallet.

Ribes dramatiske historie omhandler vikinger, konger og dronninger, biskobber, landsforrædere, hekse stormfloder og ildebrænde.

Turen gik videre til Kammerslusen, der er opført 1912 som skibssluse i forbindelse med opførelsen 1911-15 af havdiget fra Roborghus til Vester Vedsted og for at sikre, at de lavtliggende områder bagved ikke oversvømmes ved flodtid. Den nederste del af Ribe Å blev reguleret ved en kanal, gravet 1855-56.

Efter besøget på kammerslusen kørte 7 “møre” gutter tilbage til Kaj i Vejen.

Grillen blev tændt op og Sven grillede hans FANTASTISKE hjemmelavede grilmedister (jeg har bestilt en forsyning). Kajs kone Mary dækkede op med dejlig salat, brød m.m.

Efter en hyggelig aften kom tidspunktet hvor turen gik tilbge til Sjælland.

Stort tak til Sven for vel arrangeret fototur, Jens Erik, Peter, Kaj og de glade gutter fra Vejen og ikke mindst Mary for god forplejning.

Du kan se hele billedserien her

This entry was posted in Fototure and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.